5 indok, amiért szeretjük a virágdobozt

Már évek óta tart a virágdobozok töretlen népszerűsége és úgy tűnik, ezek a szépséges kompozíciók egyhamar nem mennek sehová. Nincs olyan celeb, vagy magára valamit adó influencer, aki ne fényképezkedett volna már egy mutatós virágdobozzal, tele van velük az Instagram.

Ugyan a virágkötők először csak rózsát használtak ezekhez a díszekhez, a rózsadobozok után szerencsére hamar elterjedtek vegyes virágú társaik is, így a virágdobozok ma még szélesebb körben hódítanak. Kreativitásunk szinte kiapadhatatlan, hiszen megjelentek már a csokival, macaronnal, ékszerrel és pezsgővel kiegészített virágdobozok is.

A dobozok is rendkívül sokfélék, az alacsony kockától a magas kerek cilinderig minden forma megtalálható, sőt, tavaly már az átlátszó akril tartók hódítottak. A szín lehet fehér vagy rózsaszín, ha kedvesebb, tavaszi virágos kompozícióra vágyunk, vagy fekete, arany és ezüst, ha valami elegánsabbra. Általában egy díszes felirat és ez szalag teszi teljessé az összhatást.

Nézzük, miért mindenki kedvence a virágdoboz és mik az előnyei.

1. Könnyű „kezelni” – Egy csokor alatt – ha azt szeretnénk, hogy sokáig szép maradjon – naponta ajánlatos cserélni a vizet, minden alkalommal elmosva a vázát a baktériumképződés gátlása miatt. A virágok szárát szintén célszerű visszavágni és ezzel sokan nem szeretnek pepecselni. Egy virágdoboz szépen tartja virágainkat különösebb törődés nélkül, esetleg pár naponta picit meglocsolhatjuk a tűzőhabot.

2. Tartós – Apropó, tűzőhab. Ebbe a vízzel átitatott szivacsszerű anyagba szúrjuk a virágokat. Az „oázis”-nak is nevezett alap megtartja a vizet, amit a növények felszívnak, így sokáig frissek maradnak

3.Elegáns – Míg csokorból könnyű olyat köttetni, ami nem igazán nyeri el ajándékozottunk tetszését – mert ízlések és pofonok – én még nem találkoztam olyan hölggyel, akinek nem dobogtatta volna meg a szívét egy szép virágdoboz. Egyszerűen annyira elegáns és egyben bájos konstrukció, hogy mindenkit levesz a lábáról.

4. Örökké tarthat –  Ha egy csokrot meg szeretnénk tartani évekig, nincs túl sok lehetőségünk: vagy száraz virágból köttetjük – ami nagyon ritka esetben sikerül ízlésesre – vagy művirágból, amivel sajnos ugyanez a helyzet. Egy impregnálással tartósított örökrózsából készített rózsadoboz viszont a megszólalásig olyan, mintha igazi virágból lennem és tényleg  évekig gyönyörködhetünk szépségében.

5. Univerzális – Ez alatt azt értem, hogy minden korosztálynak adható, bármilyen alkalomra. A fiatalok imádni fogják, mert trendi, az idősebbek pedig azért, mert számukra újdonság az életükben kapott sok csokor után. Születésnap, évforduló, eljegyzés: mindig sikert aratunk egy mesés virágdobozzal.

Remélem, meghoztam a kezdet ezekhez a varázslatos díszekhez, ha megtetszett irány a webshop, ahol többfélét is rendelhetsz!

Gáláns virágküldés

Ha a BREE Virág elhivatott virágküldő szolgálatát választod, biztos lehetsz benne, hogy a legfrissebb virágok, a legszakszerűbb kötészet és a legszebb csomagolás lesz, amit biztosítok. Tudom, milyen fontos, mikor szeretteinket meglepjük, azért számomra minden megrendelés olyan, mintha magamnak készíteném. Hívj fel és rendelj, ilyen egyszerű!

Szolgáltatás

Szólj hozzá

Az email címed nem lesz közzétéve.