Halloween töklámpás

Kezdőlap : Blog : Halloween töklámpás
Halloween  töklámpás
Cikk megosztása

A töklámpás (Jack-lámpa) lett a halloween egyik legfontosabb jelképe. A monda szerint Jack egy részeges, de éles eszű naplopó volt, akinek sikerült megtréfálnia magát az ördögöt is.

Miután a tivornyák végeztével az alvilági figura rendszeresen zaklatta őt, ezért Jack felcsalta egy hatalmas fa tetejére. Miután jó magasra mászott, egy keresztet vésett annak törzsbe, hogy ellenfelét így megakadályozza a lejutásban. Jack később elengedte az ördögöt, de megígértette vele, hogy nem kísérti őt többé. Halálakor a mennyországba csínytevései és haszontalan élete miatt nem engedték be, ám a pokolba sem találhatott otthonra – örök száműzetésre ítéltetett. Jack egy izzó fadarabot vihetett csak magával a pokol tüzéből, hogy ne kelljen vaksötétben kóborolnia. A lángokat egy takarmányrépából (melyet később az amerikaiak sütőtökre cseréltek) kivájt mécsesbe zárta, és a mai napi folytatja bolyongását a mennyország és a pokol kapuja között.

Otthoni dekoráció

A kifinomult éttermi asztaldíszig terjed virágdekorációs szolgáltatásaink skálája, a kompozíciók harmóniát teremtő varázsa pedig megkérdőjelezhetetlen.

Email

Szólj hozzá

Az email címed nem lesz közzétéve.