Őszi színek és illatok a kertben

A mérsékelt éghajlat értékes ajándéka, hogy a virágoskertek szépségét, nemcsak tavasszal és nyáron csodálhatjuk, hanem az év végi hónapokban is, mivel számos olyan növény van, amely ősszel is virágzik.

Tehát amikor a kertünket tervezzük, érdemes odafigyelnünk arra, hogy az minden évszakban bűvöljön el bennünket. Nem beszélve arról, hogy a hűvös és borús napokon, még inkább szükségünk van a színes növény-kavalkád pozitív hatásaira. Színezzük ki a kertünket! Annak érdekében, hogy igazán lebilincselő és hangulatos legyen az őszi kertünk, ismernünk kell néhány olyan dísznövényt, amely garantáltan színt visz a téli nyugalomra készülő kertünkbe.

 

Őszi növények toplista

 

Árvácska
A közhiedelemmel ellentétben kifejezetten hidegtűrő virágról van szó, amelynek a nagyvirágú, és a minifajtái is egyaránt pompás választások. Ezek a közkedvelt, végtelenül bájos virágok, még a napfényes téli napokon is virítani fognak. Az őszi árvácskák a nemesítéseknek köszönhetően szinte mindenféle színben megtalálhatóak. Továbbá nem árt tudni, hogy e tündéri növény beszerzésével, nemcsak a hideg hónapokat színesítjük meg, hanem egyúttal gondoskodunk a tavaszi kertünk első üde „foltjairól” is.

Csillagőszirózsa (Aster-amellus)
Ez a meseszép évelő virág az őszelő jellegzetes növénye, amely csak úgy ontja magából a sárga közepű, liláskék színű virágokat. Levelei sötétzöldek és lándzsás formájúak, magasságuk pedig nagyon eltérő lehet (30 cm-től egészen 1 méter 60 cm-ig). Az Asterek gyakorta kisebb bokrokat alkotnak és a jó vízáteresztő, humuszban gazdag kerti talajt preferálják. Egyszerű, kedves szépségükkel valóban sok örömöt tudnak szerezni a kertbarátoknak.

Krizantém
Az ősz jelképe kétségtelenül az őszi krizantém, amely már abszolút nemcsak a temetők jellegzetes virága, hanem a modern díszkerteket is meghódította. Sugaras, szabályos formájú virágai – a nemesítőknek köszönhetően -, ma már számtalan színben és formában pompázhatnak. Az ősz utolsó virágaként is aposztrofált növény, sötétzöld színű, tojásdad alakú levelekkel rendelkezik, és vágott virágként is sokáig tartós díszt jelent otthonunkban.

Dália
Ez az elegáns és szabályos formájú virágokkal büszkélkedő dísznövény, igazán nagy népszerűségnek örvend az egész világon, és persze korántsem véletlen ez; ugyanis csodálatosabbnál csodálatosabb színekben pompázik a nyári hónapoktól, egészen a fagyok beálltáig. Nem túl igényes növény, szereti a szélvédett, napos helyeket a kertben. A dáliák szépségének lehetetlen ellenállni, gyönyörűségük vonzza a tekintetet és busásan meghálálják a szeretetet.

A gondosan, kifinomult ízléssel megválasztott növényeket, dekoratív ültető edényekbe is elhelyezhetjük, ezáltal még elragadóbbá, különlegessebbé tehetjük a kertünket.

Szolgáltatások

A BREE virág szolgáltatásainak tárháza rendkívül gazdag! A belső terek komplex dekorálásától elkezdve (vágott virágokkal vagy cserepes növényekkel), a beltéri vagy kültéri növényrendelésen illetve kerttervezésen át, egészen egy teljes rendezvény virágdekorációjának megkomponálásáig terjed.

Email

Szólj hozzá

Az email címed nem lesz közzétéve.