Virágkarneválok

Hazánk legnagyobb virágfesztiválját Debrecen városa tudhatja magáénak. E nagy múltra visszatekintő rendezvény méltán kap helyet a világ tíz leglátványosabb és legkáprázatosabb karneváljai között.

Egyes források szerint már 1905-ben volt egy látványos virágkorzó a cívisváros főutcáján, napjainkra pedig már több mint ötszáz virágkocsi-kompozíció, több millió szál virág és sok száz „virágos” program színesíti a rendezvénysorozatot. S bár mi magyarok méltán vagyunk büszkék a debreceni virágkarneválra, nem árt ha tudjuk, hogy nem ez az egyetlen virágcentrumú mulatság a világon! Lássunk néhány különleges, lebilincselő virágparádét a nagyvilágból.

Zundert – Dáliavarázslat

Tulipánország Bloemencorso-ja a világ talán legnagyobb karneválja, melyet 1936 óta rendeznek meg Hollandia Zundert nevű helységében. A helyszín nem véletlen, hiszen ebben az Észak-Brabant tartománybeli falucskában született Vincent Van Gogh, 1853. március 30-án. A turisták tízezrei által látogatott fesztiválnak az a specialitása, hogy kizárólag dáliákból készülnek az álomszép virágkompozíciók.

A dália ezerarcú, fajgazdag, színpompás virág, melynek színei felöleli a szivárvány minden árnyalatát. Virágkötőként gyakorta azt tapasztalom, hogy a tradicionális virágok mellett (rózsa, tulipán, liliom, hortenzia, orchidea), egyre nagyobb az érdeklődés a nem szokványos virágokból készült csokrok iránt is; ezért fordulhat elő, hogy nyár végére például a dáliák válnak egyeduralkodóvá az esküvői dizájnban.

Toowoomba – Parádé a kertek városában

Bármilyen hihetetlen, Toowoomba egzotikus elnevezése ellenére Ausztrália második legnagyobb, nem-tengerparti városa. E magával ragadó virágkarnevál múltja egészen 1949-re nyúlik vissza, és mára egy tíz napig tartó, remekbeszabott rendezvénysorozattá nőtte ki magát. Az ausztrálok a „kertek városának” is nevezik ezt a Brisbane-től 125 km-re található, csodaszépen gondozott városkát, amely fantasztikusan zöld és virágokban rendkívül gazdag szeglete a Földnek.

Nizza – Virágok Csatája

A francia riviéra virágkarneválja, a XIX. század vége óta az egyik legnevezetesebb és legnépszerűbb a virágfesztiválok sorában. A rendezvény alkalmára virágba borul a teljes város és lakói fergeteges programokkal készülnek a tavasz eljövetelére. Káprázatos színorgia uralja a házakat, a fákat, sőt még a tengerparti sétányt is meseszép virágkompozíciókkal díszítek fel. Feledhetetlen programok, előkelő estélyek, változatos szórakoztató események varázsolják el a fesztivál közönségét.

Rendezvény dekoráció

A BREE a romantika elhivatott képviselőjeként boldogan vállalkozik arra, hogy virágkarneváli hangulatot és látványt varázsoljon a rendezvényekre valamint harmonikus, idilli dekorációval tegye sikeressé és emlékezetessé a legkülönfélébb ünnepi alkalmakat.

Email

Szólj hozzá

Az email címed nem lesz közzétéve.