5 jópofa és romantikus esküvői ceremónia

Egy esküvő legfontosabb pillanata, mikor a szertartás alatt a menyasszony és a vőlegény örök hűséget esküszik egymásnak. Hogy ez ne csak egy kimondott „igen” legyen, napjainkban már nálunk is egyre elterjedtebbek az úgynevezett esküvői ceremóniák, melyek a pár egységét hivatottak szimbolizálni. Ezek a kedves kis rituálék még inkább a középpontba helyezik az eskütétel pillanatát, melyet így nemcsak jobban kiélvezhet a pár és a násznép, hanem még a fotókon is remekül mutat majd. Még azok a vendégek is, akik általában unják a hosszú szertartásokat is biztosan lelkesen – és esetleg párás szemmel – fogják figyelemmel kísérni a megható esküvői ceremóniát.

Online lehet már rendelni egész „esküvői ceremónia készleteket”, de csináltathatunk is külön nevünkkel ellátott gyertyát, vázát, keretet, stb. Ezek a kedves tradíciók nem véletlenül maradtak fenn, tehát vegyünk sorra pár romantikus és jópofa ceremóniát, Neked melyik a kedvenced?

1. Gyertya ceremónia

Az egyik legnépszerűbb ceremónia és nem véletlenül, hiszen elegáns, romantikus és mégis meghitt. A gyertyákra köthetünk szép szalagot, vagy csináltathatunk rá feliratot a neveinkkel és az esküvő dátumával. Egyedül annyi a kockázata, hogyha nagy a szél, elfújja a gyertyát, így ha a szabadban tartjuk a ceremóniát, legyen egy B tervünk is, hátha nem lesz kegyes az időjárás.

2. Homok ceremónia

A homok-ceremónia szintén népszerű és nem véletlenül, hiszen itt el is tehetjük emlékbe az „eskünket”, méghozzá igen dekoratív formában, hiszen vagy egy szép üvegben, vagy egy keretben őrizhetjük a szép színes homokot. Az interneten rengeteg féle szett közül választhatunk, illetve saját magunk is gravíroztathatunk a homok-tartóra.

3. Zsinór ceremónia

Nálunk még nem igazán elterjedt, pedig kedves szokás, melyet „Isten csomója” néven is emlegetnek. A három zsinór összefonása ugyanis a menyasszony, a vőlegény és Isten egyesülését jelképezi. Vagy a pap fogja a zsinórt, vagy előre odarögzítik valamihez, a lényeg, hogy a pár fonja össze a három szálat, jelképezve, hogy életünk is összefonódik innentől.

4. Festmény ceremónia

Ha a falon szeretnéd tartani egybekelésetek örök emlékét, a festmény ceremóniát neked találták ki. Nem kell hozzá más, csak egy kisméretű üres vászon és kék pohár festék, amit kreatívan ti magatok fogtok a képre önteni. Valaki csak fentről csurgatja a festéket és így egy elegáns képet kap, míg mások inkább az esemény humoros oldalát megragadva igazi absztrakt műveket készítenek.

5. Ültető ceremónia

A pár elültet egy növényt, melyet a ceremónia alatt közösen megszórnak földdel, majd esetleg még meglocsolják egy pohár vízzel.  Ez azt jelképezi, hogy kettejük frigyéből valami új születik, akár egy új élet. A növényt természetesen megtartják és vagy otthonukban, vagy a kertjükben nevelgethetik.

Képek forrása: Pinterest

Esküvői dekoráció

Életünk legboldogabb napján mindennek tökéletesnek kell lennie és ez alól a virág sem lehet kivétel. Biztos vagyok benne, hogy a BREE virág minden dekorációval kapcsolatos álmod valóra tudja váltani.

Esküvő

Szólj hozzá