A Húsvét és a virágok

Végre melegszik az idő és kijelenthetjük, hogy eljött a tavasz. Ez az optimista időszak már megágyaz a Húsvétnak, ami az én egyik kedvenc ünnepem. Nem olyan stresszes, mint a karácsony és már jó idő van, így az egész család jókedvű és laza ilyenkor. A húsvéti hangulatot otthon kedves virágdíszekkel teszem teljessé.

Nagyon szeretek húsvéti díszeket készíteni, minden évben más stílust célzok meg és még nem csináltam olyan díszt, ami ne tetszett volna mindenkinek, hiszen mindben benne van a jókedvem, nem beszélve a tavaszi virágok szépségéről. Az enyhébb időnek köszönhetően újjáéled a természet és a szivárvány minden színében pompázó, szépséges virágokkal ajándékoz meg minket.

Szeretem együtt a nárcisz napsárgáját és az írisz kékesliláját, mely csodaszép kontrasztot ad. A jácint bódító illata betölti a szobát és a fehér, kék, pink és lila árnyalatokban tündöklő virág bármilyen zöld, vagy kiegészítő nélkül is szépen mutat egy átlátszó vázában.

Ilyenkor már kint virít egy tavaszi koszorú az ajtón, amit Húsvét idejére valami tojással, nyuszival díszített ajtódíszre cserélek. Kedvenc díszítésem ilyenkor a kis foltos fürjtojások és az apró, kerámiából készült nyuszi figurák. Barka nélkül nincs húsvét, én a fekete szárú barkát szeretem, illetve az asztaldíszekbe szívesen használok gyöngybarkát. Ez kisebb, finomabb és kicsit különlegesebb, minden stílusú dekorációban remekül mutat.

A húsvéti csokrok kedvelt virágai a tulipán, frézia és boglárka. Legnépszerűbbek a tavaszi virágból kötött színes csokrok, de nagyon elegáns lehet egy különböző fajta, de egyszínű virágból készült költemény is. Egy hófehér virágcsokor visszafogott és letisztult bájával szintén tökéletes választás.

A finomságokkal teli ebédlőasztal sem maradhat dísz nélkül, ide egy impozáns húsvéti asztaldekoráció dukál. Ez készülhet vágott virágból, vagy színes cserepes növényekből, illetve biztosra mehetünk a tündéri kis hagymás virágokkal. A Húsvét a családról és az együttlétről szól, ahol az a legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat és a virágok kedves szépségükkel pont ebben segítenek.

Képek forrása: Pinterest

Virágküldés

A Húsvét remek alkalom a virágküldésre is, hiszen ki ne örülne ilyenkor egy kedves virágdísznek, mely a tavaszra emlékezteti? Egy illatos, tavaszi virágcsokor, egy kedves hagymás beültetés, vagy egy selyemvirágból készült szép asztaldísz méltó ajándék, amennyiben valakinek kellemes húsvéti készülődést szeretnénk kívánni.

Virágküldés

Szólj hozzá