A Nőnap története és virágai

Március 8-a a Nemzetközi Nőnap dátuma szerte a világon. 

Az első Nőnapot 1911-ben tartották, amit a női egyenjogúság érdekében rendeztek. 1946-ban, a Második Világháború utáni első Nőnapon az olasz hölgyek a mimózát kiáltották ki az esemény virágának, mert egyszerre testesítette meg a nőkre jellemző erőt és az érzékenységet. A Nőnap virággal való ünneplése először főleg a kommunista országokban volt jellemző, de napjainkra már szerencsére szinte az egész világ átvette ezt a szép szokást. Oroszországban ezen a napon több virágot adnak el, mint máskor egy egész hónapban. Az urak számára ez az a nap, amikor az életükben fontos nőknek kifejezhetik elismerésüket. Nagymamák, édesanyák, lánytestvérek és lánygyermekek mind virágot érdemelnek, de illik egy-egy szál tavaszi virágot vinni a kolléganőinknek, vagy kedves hölgy ismerőseinknek is.

Nézzük melyek azok a virágok, amikből a legtöbb fogy Nőnapon.

Tulipán minden mennyiségben. Tapasztalatim szerint ilyenkor a legnépszerűbb szálas virág nem más, mint a tulipán. Bájos tavaszi virág, amiben semmi megosztó nincs, minden nő szereti. Nőnapon reggelente szinte áll a sor a virágüzletekben, ahol minden úriember tucatjával viszi a tulipánt a munkatársnőinek.

A napsárga nárcisz is kedvenc és a boglárka szintén sláger, ami ugyanolyan szép változatos színekben kapható, mint a tulipán. A jácinttal és a fréziával ugyanez a helyzet, csak azok még szépen illatoznak is. Ne ijedjünk meg, ha a fréziát bimbósan kapjuk. Ugyan a vékony kis zöld virág nem túl látványos, míg ki nem nyílik, de ha pár nap múlva a bimbó megpattan, az ajándékozott hölgyemény sokáig gyönyörködhet szépségében és illatában. A rózsát főleg azoknak veszik a férfiak, akik közelebb állnak hozzájuk, tehát inkább családtagjaiknak, illetve ők azok, akiknek csokrot köttetnek az egy szál helyett. A vegyes, színes tavaszi csokrok a legkelendőbbek Nőnapon.

A cserepes kis virágok is népszerűek ilyenkor, a legtöbbet a kis hagymás beültetésekből visznek, amikből a tulipán, jácint, muscari és nárcisz viszi a prímet. A Nőnap tehát igazi virágos ünnep minden tekintetben, kár, hogy csak egy van az évben.

A friss virág szeretete

Nekem mindenem a virág. A munkám, a szenvedélyem, az esztétikám és az, ami jókedvre derít. Ezt az érzést szeretném megosztani mindenkivel és célom, hogy a virág mindennapjaink részévé váljon. Keress fel és hagyd, hogy virágba borítsalak!

Szolgáltatás

Szólj hozzá