Anyák napi cserepes virág ötletek

Nyakunkon a május, mikor az édesanyákat köszöntjük. Mivel nehéz lenne szavakba önteni a hálát, amit ezek iránt a csodálatos asszonyok iránt érzünk, a legjobb, ha elmondjuk virággal.

Az anyukák praktikus emberek, így sokan közülük jobban értékelik a tartósabb növény-beültetéseket, mint a vágott virágból készült csokrokat. Ha a te anyukád vagy nagyid is ilyen, nézzük, milyen szép cserepes virágot ajándékozhatsz nekik idén.

1. Begónia

Szép és hálás növény, mely majdnem egész évben virágozhat. Sokféle színben gyönyörködhetünk benne, mint például fehér, rózsaszín, sárga és bordó. Bokros növény, mely sokáig örömet okoz, hiszen rózsaszerű virágai igen tartósak. Bájos hangulatú, borzas növény, nincs, aki ne szeretné.

2. Orchidea

A szokásos Phalaenopsis helyett idén kedveskedjünk valami különlegesebbel. Esetleg egy impozáns Cymbidium orchideával, melynek nagy, szinte tenyér-méretű színes virágai mindenkit elkápráztatnak, vagy egy egészen egzotikus Paphiopedilummal, azaz Papucsorchideával, ami szintén többféle színben fellelhető a zöldtől a fehéren keresztül a sötétbordóig.

3. Flamingóvirág

Szintén egzotikus és csodaszép a cserepes Anthurium. Többféle méretben beszerezhető, talán a piros a legelterjedtebb árnyalata, de minden árnyalatban fantasztikus látvány. Nemcsak szép, hanem tartós és relatív igénytelen szobanövény, így kijelenthetjük, hogy az egyik leghálásabb választás.

4. Medinilla

Ez a rendkívül mutatós és ritka növény hatalmas, lecsüngő rózsaszín virágaival hódít. Szereti a meleget, a fényt és a vizet is, így földjének mindig nyirkosnak kell lennie. Ez a nagyméretű, pompás virág biztosan nagy örömet okoz majd és szinte biztosra vehetjük, hogy édesanyánk ilyet még senkitől sem kapott.

5. Kála

Kevesen tudják, hogy a nagy kedvenc kála nemcsak szálasan, hanem cserepesben is kapható, pedig így talán még szebben mutat. Fehér, bordó, sárga, lila és pink színekben pompázik, így bármilyen habitusú anyukának találunk közte megfelelőt. Elegáns, kecses virág, mely minden esetben elragadó ajándék.

Anyák napi virágdoboz

Ha idén szeretnél anyukádnak saját, kézzel készített virágdísszel kedveskedni anyák napja alkalmából, mindössze annyit kell tenned, hogy felhívsz, vagy küldesz egy e-mailt. Anya szeme biztosan könnybe lábad majd, ha megtudja, hogy a szépséges virágdoboz a te kezed által készült!.

Workshop

Szólj hozzá