Az Orchidea – Kivételes virágfaj

Bátran kijelenthetjük, hogy az orchideák nélkül szegényebb lenne a Földünk, hiszen közel 30 000 természetes módon kialakult fajjal büszkélkedhetnek, így a növényvilág legnagyobb fajszámú családjai közé tartoznak.

Egy rendkívül figyelemreméltó és varázslatos szépségű virágról van szó, amelynek speciális a biológiája, valamint formai változatossága is lenyűgöző. Az első feljegyzések ezekről a növényekről i e. 5. századból származnak, a 10. századig azonban csak a virágok rajzaival és leírásaival lehet találkozni. Az első trópusi orchideát 1732-ben hozták át a Bahamákról Európába. Kivételesenváltozatos család az orchideáké, találunk közöttük függőlegesen felfelé és oldalirányba növekvő fajokat is, a virágformák és a színárnyalatok száma pedig szinte végtelen.  A virágok királynője, a királynők virága. A világ legdrágább virágai között több orchidea is szerepel, az egyik például a Rothschild orchidea, amely 5.000 dollárba kerül. Nem véletlen tehát, hogy az angol arisztokrácia is előszeretettel tartja kertjeiben ezeket a gyönyörű növényeket.

A legismertebb orchideafélék

Lepkeorchidea – Eredetileg Délkelet-Ázsia trópusi erdőiben él ez a rendkívül kecses dísznövény, amely a növényvilág egyik legnépesebb szereplője, mivel rengeteg hibridje létezik.Virágának szirmai fenséges színekben pompáznak, de léteznek például csíkos változatai is.

Karácsonyi orchidea – Az Andokban fedezték fel 1881-ben, nevét – az északi féltekén – karácsony idejére eső virágzásáról kapta. Megkapó díszes virággal rendelkezik, és a hibrid fajoknak az illata is kifejezetten kellemes.
Csónakorchidea – Délkelet-Ázsiából eredő, talajon él faj, amelyet az tesz különlegessé, hogy úgynevezett hidegházi orchidea, vagyis a virágzásához az őszi hónapok hideghatására is szükség van. Nagyméretű virágai hosszú életűek, akár tíz hétig is gyönyörködhetünk szépségükben, megszámlálhatatlanul sok színárnyalatban léteznek.

Árvácskaorchidea – Dél-Amerika köderdeiből származik, ahol szűrt fényben és magas páratartalomban él.  Nem véletlen az elnevezés, mivel nagyméretű virágai a hazai kiskertekből is ismert árvácskára hasonlítanak. Az egyik leghosszabb életidejű fajta, nagyon sokféle színösszeállításuk létezik, de amiben megegyeznek, hogy mind tarka.

Egzotikus szépségek ajándékba

Mindig különleges, elegáns és látványos választást jelent egy egyedi orchidea csokor, vagy épp egy elegáns orchidea kosár, amelyre sokáig fog emlékezni a megajándékozott. A BREE szakértelmére és kreativitására bátran alapozhatsz, illetve speciális kéréseiddel is fordulhatsz bizalommal hozzánk.

Email

Szólj hozzá