Hálás növények a lakásban

Cserepes növények a lakásban.

Minden otthonba kell egy kis zöld, növények nélkül sivár a környezet. Bizonyított tény, hogy a zöld szín megnyugtat és serkenti a kreativitást, illetve egy kis életet hoz a térbe. Az alábbi öt csodaszép szobanövény egyszerre szép, igénytelen és hálás, ezért mindenkinek ajánlom őket.

Pozsgások – A tündéri szukkulensek még a legkisebb lakásban is elférnek és alig van szükségük vízre, így az sem gond, ha olykor elfelejted locsolni őket. Többféle alakú-formájú pozsgás létezik, de mind ugyanolyan bájos. Egyedül arra kell figyelni, hogy elég napfényt kapjanak.

Zamioculcas – A Zamia nem véletlenül nem maradhat ki egyetlen ilyen felsorolásból sem: Az egyik legkevesebb törődést igénylő, mégis rendkívül látványos, szép növény. Nem igényel sem sok fényt, sem sok vizet és tetvesedésre sem hajlamos, tehát igazi főnyeremény! Természetesen fényes, formás leveleivel minden stílusú miliőbe remekül illeszkedik és több méretben kapható.

Bromélia – Ebből a hálás növényből is sok fajta van, a három legnépszerűbb a Vriesea, a Tillandsia és a Guzmania. Forró égövi növények, amik szeretik a meleget és a párát, ezért kifejezetten jól érzik magukat akár a fürdőszobában is. Fontos, hogy a heti kétszeri mérsékelt locsoláskor a növény kelyhébe ajánlott önteni a vizet, nem a gyökereihez.

Spathiphyllum – Mi Vitorlavirágnak, az angolok Békeliliomnak hívják. Fehér virágai csodaszépek, de hosszúkás levelei is rendkívül látványosak. A Spathiphyllum nem kedveli a közvetlen, tűző napfényt, de ha túl sötétbe tesszük, kevésbé virágzik. Egyetlen extra igénye a rendszeres és alapos öntözés, de ha elfelejtettük, nem gond, a növény lekókadással jelzi a mulasztást és egy kiadós öntözés után feléledve újra teljes pompájában tündököl majd.

Sansevieria – Természetesen nem maradhatott ki a felsorolásból az örök kedvenc Anyósnyelv. Angolul a hangzatos „vipera íjkender” névre hallgat és napjainkra végre már nemcsak lépcsőházi növényként tartják számon ezt a letisztult megjelenésű, elegáns növényt. Bírja a szárazságot, a hideget, a sötétet, fantasztikusan szívós, mindössze a túlöntözésre kell ügyelnünk. Egy minimál kőkaspóban minden lakás elragadó díszévé válhat.

Minden, ami zöld

Ha növényekkel vesszük körbe magunkat, életünk színesebbé, gondolataink nyugodtabbá válnak. Ha be szeretnéd növényezni otthonod, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá, hívj és segítek. Kertészmérnöki végzettségem is utal arra, hogy a Bree virág erőssége és szenvedélye a növénydekoráció

Szolgáltatás

Szólj hozzá