Halloween – a „tök” jó ünnep

Az ősi kelta hagyományokból alakult ki ez a különleges őszi ünnep, amely később elterjedt szinte az egész világon, de főként az angolszász országokban vált jelentőssé

A Mindenszenteket megelőző napon, azaz október 31-én, mindenki vidáman ünnepel, kicsik és nagyok egyaránt ijesztő jelmezekbe bújnak, töklámpásokat faragnak, és izgalmas játékok, tréfás mulatságok veszik kezdetüket. A rituálé egyik kiemelten elbűvölő része, amikor a gyerekek házról házra járva édességet gyűjtenek, „Trick or treat!” köszöntéssel, amely magyarul annyit tesz: csokit, vagy csalunk! A finom csemegékért cserében pedig megkímélik a háziakat csínytevéseiktől. Bár hazánkban még meglehetősen gyerekcipőben jár ez az egész halloweeni-i őrület, azért egyre népszerűbbé válik nálunk is.

Őszi dekorációk

Halloween legismertebb jelképe a faragott töklámpás, de ha ezt már kissé elcsépeltnek tartjuk, akkor érdemes a kreativitásunkat felturbózni, hiszen dísztök és sütőtök felhasználásával, egészen fantasztikus asztali ékeket készíthetünk. Inspirációként néhány ragyogó, mutatós és „tök menő” ötlettel én is szolgálhatok.

Dísztök váza Napraforgó káprázattal:
Használjuk vázaként a tököt, hiszen gyertyát, virágokat egyaránt elhelyezhetünk benne, káprázatos lesz a végeredmény, mint egy festmény.

Hófehér elegancia:
A fehér színű dísztökök önmagukban is magával ragadó kifinomultságot sugallnak, ha pedig faalapra helyezzük őket, behozzuk a természetet az otthonunkba

Romantikus varázslat:
Egy lámpás, néhány apró dísztök, színes bogyók, meseszép színes falevelek, és máris kész az őszi asztali dekoráció, kell ennél szebb?

Helloween

Közvetlen környezetünk változatos harmóniájának megteremtése, sokszor apró kis momentumokkal megvalósítható; egy alkalomhoz illő, vagy egy évszakhoz köthető igényes asztaldísszel, mindig kellemes légkört tudunk teremteni az otthonunkban, és a munkahelyünkön egyaránt.

Email

Szólj hozzá