Hogyan válasszuk ki esküvőnkre a megfelelő virágost?

A menyasszonyi ruha után talán a legszemélyesebb és legnehezebb döntés a megfelelő virágos és virágdekoráció kiválasztása. Az esküvői csokor ugyanis a legszebb fotóinkon mind rajta lesz, a vőlegény kitűzőjével és a ceremónia virágdíszeivel együtt. Nem mindegy tehát, milyen virágosra esik a választásunk, hiszen ez a teljes bizalom megelőlegezését jelenti a menyasszony részéről.

Előfordulhat, hogy voltunk egy esküvőm, ahol nagyon szépnek találtuk a virágdekorációt és úgy gondoljuk, a mi stílusunkat is szépen tudná közvetíteni a virágkötő. Ez egy szerencsés helyzet, azonban a legtöbb menyasszony a google, a különböző esküvői magazinok, vagy az esküvő kiállítás segítségére van utalva. Nézzük meg, milyen szempontokat mérlegeljünk, mielőtt kiválasztjuk, ki készítse Nagy Napunk esküvői virágdekorációit.

Tegyük fel, hogy találtunk egy szimpatikus weboldalt – remélem az enyémet is annak találod – és felvesszük a kapcsolatot a virágossal. Ha nem veszi fel, napokkal később sem hív vissza, vagy nem válaszol a leveleinkre, akkor keressünk mást, mert az egész esküvőnket ugyanígy fogja kezelni.

Ha csak pénzért hajlandó ajánlatot adni, szintén komolytalan. Nem mondom, az sem szép dolog, amit sok menyasszony csinál, miszerint egyszerre több virágostól kér be ajánlatot és hetekig, hónapokig módosíttatja, majd szó nélkül eltűnik, mert ilyen is van, de egy megbízható szakember igenis tud egy körülbelüli ajánlatot adni ingyen. Kérj fotókat előző esküvőiről, rendezvényeiről és győződj meg munkája minőségéről.

Kövesse az általad megálmodott stílust. Voltak már őrült kérések, amiket teljesítenem kellett és nem feltétlenül értettem egyet a menyasszony – vagy esetlegesen a vőlegény, vagy örömanya – ötleteivel, de ilyenkor az a dolgom, hogy kreatív művészként találjunk a párral egy arany középutat a koncepcióban. Olyan munkát még nem adtam ki a kezeim közül, amit nem vállalnék büszkén a mai napig, pedig számtalan esküvőn dolgoztam már. Ha úgy érzed, a virágkötő nem figyel rád, vagy nem hajlandó teljesíteni az elképzelésedet, jusson eszedbe, hogy ez a Te napod, Neked kell tetszeni a virágdekorációnak és keress mást.

Végül pedig természetesen meg kell említenem a személyes kapcsolatot. Ha a menyasszony és a dekoros nem szimpatikusak egymásnak és nehézkes a kommunikáció, akkor az esküvői díszek kiválasztásának folyamata – enyhén szólva – nem lesz gördülékeny. Egy jó szakember ugyanolyan lelkes kell legyen az esküvőnkkel kapcsolatban, mint amilyenek mi vagyunk.

Ha tehát megkérték a kezed, vagy ismersz valakit, akinek esküvője lesz és virágost keres, ne habozz és keress fel!

Esküvői virágdekoráció

Életünk legboldogabb napján mindennek tökéletesnek kell lennie és ez alól a virág sem lehet kivétel. Biztos vagyok benne, hogy a BREE virág minden dekorációval kapcsolatos álmod valóra tudja váltani.

Szolgáltatás

Szólj hozzá