Húsvéti virágdíszek

A tavasz a rügyező fák és a nyíló virágok időszaka, magasan a legnépszerűbb évszak.

Ilyenkor közeleg a Húsvét is, a virágosok naptárában az egyik legkedvesebb ünnep, hiszen a tavaszi virágok a színpaletta minden árnyalatában elérhetőek. Ez az ünnep tele vagy hagyományokkal és jelképekkel, de nemcsak az aranyos nyuszikról és a tojásfestésről szól. Ilyenkor a tavaszi megújulást és az újjászületést is ünnepeljük, melyet mi sem jelképez jobban, mint az éledő, illatozó friss virágok.

Ilyenkor egy szép virágkompozícióval bevihetjük a tavaszt otthonunkba, vagy irodánkba. A húsvéti díszek kedvelt virága az illatos jácint, sokszínű árvácska, a napságra nárcisz és az örök kedvenc tulipán. Egy vázányi ezekből a szépségekből egyből vidám hangulatra hangolja a szobát.

Ilyenkor egy ajtódísz sem hiányozhat, mellyel a tavaszt üdvözöljük. Akár egy húsvéti kerti partit tartunk, vagy csak ebédre látjuk vendégül a családot, az asztalra egy szép, hangulatteremtő asztaldísz dukál. Ez lehet vágott virágból, vagy kedves kis hagymás növényekből, de akár igényes művirágból is, ha a tartós díszeket részesítjük előnyben. A lakás húsvéti hangulatba hozására remek ötlet egy színes virágdoboz, ami – ha minőségi selyemvirágból készül – még éveken keresztül díszítheti otthonunkat.

A virágdekorációkat díszíthetjük barkával, kis porcelán nyuszi figurákkal, vagy kifújt tojásokkal. A műanyag tojáska is megoldás lehet – ma már egészen igényesek is kaphatóak – de az igazi mindig szebben fog mutatni. A tavaszi hagymás kisvirágok kavalkádja remekül alkalmas színes és illatos dekorációk készítésére. Ha magas és letisztult díszre vágyunk, egy köteg barka és egy csokor tulipán is remekül mutat egy sima hengervázában.

Virágküldés

A Húsvét remek alkalom a virágküldésre is, hiszen ki ne örülne ilyenkor egy kedves virágdísznek, mely a tavaszra emlékezteti? Egy illatos, tavaszi virágcsokor, egy kedves hagymás beültetés, vagy egy selyemvirágból készült szép asztaldísz méltó ajándék, amennyiben valakinek kellemes húsvéti készülődést szeretnénk kívánni.

Virágküldés

Szólj hozzá