Karácsonyi dekorációs ötletek

Nagyon szeretem a karácsonyt, sőt az ünnepet megelőző sokrétű készülődés izgalmas hangulatát is; imádom ünnepi díszbe öltöztetni a lakást, mézes kalácsot sütni, ajándékokat csomagolni és mindazt, ami ezzel a ragyogó, bensőséges időszakkal együtt jár.

Lenyűgöző érzéssel tölt el, amikor megjelennek az ünnepi dekorációk az ablakokban, feltűnnek a mesés karácsonyi díszek az ajtókon, és magával ragad a sokféle villogó figura és színes égősor is, amelyek az udvarokon teremtenek meghitt miliőt.

Adventi koszorú

A karácsonyi ünnepkör advent első napjával veszi kezdetét, és egészen január 06-ig, azaz vízkeresztig tart. Az adventi koszorú készítése a XIX. században jött divatba, Európában pedig az 1950-es évek óta vált általánossá egy-egy gyertyát meggyújtani a koszorún, a karácsonyt megelőző négy vasárnapon. Az adventi koszorú saját kezű elkészítése, manapság meglehetősen népszerű foglalatossággá vált. A koszorú készülhet tobozból, fenyőalapból, vagy akár faágakból is; de persze formabontóak is lehetünk, például ha kerek alap helyett szögleteset választunk. A díszítés pedig csak a kreativitásunkon múlik, a gyertyák mellé használhatunk fagyöngyöt, csonthéjas vagy bogyós terméseket, citrom- vagy narancskarikákat, fahéjrudat, csillagánizst, karácsonyfadíszeket, játékfigurákat, gombokat, kagylókat, színes szalagokat, és így tovább…

Te már tudod milyen lesz ebben az évben az adventi koszorúd?Az én idei első adventi koszorúrendelésem is elkészült már, egy rendkívül csajos, pihe-puha rózsaszín szőrmével borított karácsonyi cukiság született meg, amelynek középpontjába egy királylány került, aki varázslatos rózsaszín és fehér üveggömbökön csücsül, íme:

Karácsonyi ajtódísz

Az ünnepi időszakban szívmelengető érzés látni a csodálatos ajtódíszeket is, amelyek ékesen jelzik, hogy a családok szívvel-lélekkel készülődnek a karácsonyra. Ezeknek a szépségeknek az alapja készülhet fenyőágból, tobozból, szalmából, de akár hungarocellből is, sőt karácsonyfagömbökből is összeállíthatunk egy ragyogóan szép „műremeket”. Kedvünkre hódolhatunk tehát díszítőszenvedélyünknek, hiszen a felhasználható kellékek tárháza kimeríthetetlen.

Az egyik kedvenc saját „művem”: Az ünnep elengedhetetlen tartozéka az is, hogy a lakást ragyogó karácsonyi köntösbe bújtatjuk; következő bejegyzésemben a szezon legtrendibb, és legötletesebb dekorációira térek ki.

A nagy karácsonyi alkotások

Akkor sincs azonban semmi baj, ha idén nem jut idő „a nagy karácsonyi alkotások” megkreálásra, összeállítására. Az üzletek, a virágboltok kínálata elképesztően gazdag és sokrétű, szinte mindenféle stílus képviselteti magát. A Bree virág a különleges elképzelések nagy megvalósítója, és a karácsony egyébként is a csodák időszaka, tehát álmodjátok meg, mi pedig valóra váltjuk.

Email

Szólj hozzá