Korán nyíló növények az erkélyre

Télen sem kell lemondanunk a növények szépségeiről. Ha a meleg hónapokban szívesen gondozunk növényeket, nem mondjunk le róluk a téli hónapokban sem, hiszen erkélyünket a hideg időben is ékesíthetik színes, bájos virágok. Még ha túl hűvös is van ahhoz, hogy huzamosabb ideig kint üldögéljünk egy bögre kakaóval, a meleg szobából nézve is jobb kedvre derít minket az élénk, színpompás virágok látványa. Ne szegje kedvünket egy kis balkon-kertészkedéstől a zord időjárás!  De miket ültessünk, mikor kint még repkednek a mínuszok?

Az alábbi növények télen is csodaszépek és a tavasz előhírnökeiként javítanak borús hangulatunkon.

1.Árvácska – Az ibolyafélék családjába tartozik. Törékeny külleme ellenére ez a szívós kis virág még a fagyot is remekül bírja. Amint kicsit enyhül az idő, már virágzik is és megannyi szépséges színtónusba öltözteti magát és erkélyünket. Virágját ételek díszítéséhez is szokták használni, íze enyhén mentás.

2.Hellebórusz – Más néven hunyor. Ugyan mérgező, de nem is azért tartjuk, hogy a levesbe vágjuk. Már februárban virágzik, amiért nagyon szeretjük. Vágott virágként is használatos, de úgy nem tartós és elég szúrós szaga is van. A balkonládába viszont tökéletes virág.

3.Erika – Eredetileg Norvégiából származik ez a hangaféle. Hihetetlenül hálás növény, amit csarab néven is ismerhetünk. Gyógynövényként is használatos, szívós növény. Többféle színben fellelhető és elárulok egy titkot: ha elfelejtjük locsolni és elszárad, akkor is ugyanolyan szép, hiszen holtában is megtartja élénk színárnyalatait.

4.Díszkáposzta – A káposzta, ami túl szép ahhoz, hogy megegyük. Csodás színvilága feledteti, hogy valójában tényleg káposztáról van szó. Igénytelen, mégis szép növény, melynek fodros levelei garantáltan jobb kedvre derítenek mindenkit.

5.Szédum – Népies nevén varjúháj. Az északi féltekén honos, főleg sziklás helyeken nő. A szédum remekül bírja a hideget és a virágkötők előszeretettel használják tömő zöldként, mikor virágai még nem nyíltak ki és zöld színben pompázik. Kinyílva finom, üde rózsaszínes árnyalatba öltözik.

Cserepes virág beültetés

A Bree világ nemcsak szálas virágkompozíciókban és rendezvény dekorációban jár élen. Kedvenceim közé tartoznak az egyedi kérésre készített kreatív növény- és virág beültetések. Jelentkezz és dobd fel otthonod, vagy irodád egy szép kaspóba komponált dísszel!

Szolgáltatás

Szólj hozzá