Lakásunk az ünnepek után

Január van, Vízkereszt is elmúlt, ez azt jelenti, hogy karácsonyi és szilveszteri dekorációinkat kidobtuk, vagy elcsomagoltuk.

Az év eleje az ünnepek után nem a legvidámabb időszak, hiszen a hideg, borongós ideőben járunk mogorván munkába és nagyon messze még a tavasz. A karácsonyra kapott mikulásvirág már jó eséllyel eldobta a leveleit, a hangulatos karácsonyi díszeket, pompás adventi koszorút már eltettük és az otthonunkat lehangolónak és üresnek érezzük. Sokat segít ilyenkor, ha lakásunkat virágokkal dobjuk fel. Egy kis szín otthon csodákra képes, ha arról van szó, hogy a hangulatunkon javítson.

A tűzött virágkompozíciók akár több mint egy hétig is szépek maradnak, pláne akkor, ha az oázist időnként meglocsoljuk. Ha a téli hangulathoz ragaszkodunk, válasszunk tündöklő fehér virágokat. Egy kis virágbeültetés szintén remek választás, több olyan virágzó növény van, ami az évnek ebben a szakaszában is pompásan virágzik. Egy kis kedves hagymás jácint még finom illatával is elhozza otthonunkba a még csak közelgő tavaszt.

Köttessünk egy csokrot a kedvenc virágainkból. Munkából hazaérve szépségesen vár majd minket és mikor átfagyva hazaesünk, ránézve egyből jobb kedvre derülünk. Ha naponta cseréjük alatta a vizet és időnként visszavágjuk, napokkal nyújthatjuk meg szépségét. Már pár szál virág is elég ahhoz, hogy bemelegítsen és barátságossá varázsoljon egy helyiséget, a szemünk is akaratlanul rajtuk fog megpihenni. Válasszunk valami színeset, ami életet lehel a szürke januári hétköznapokba. A tulipán télen is kapható és bájosan idézi meg a tavaszt.

A Január az év legnépszerűtlenebb hónapja, de tartsunk ki, hiszen a február elhozza a majd a Valentin napot, ami vörösbe borítja a várost, a március a mesés Nőnapot, áprilisban pedig már a tavasznak örülhetünk.

Csodavirágok

Virágot adni és virágot kapni is remek érzés. Egy ilyen apró figyelmesség – nem is gondolnánk – de akár napokra, hetekre is bearanyozhatja az ajándékozott hangulatát A Bree virág olyan szolgáltatást nyújt, ami segít, hogy határtalan örömet szerezzünk azoknak, akik fontosak nekünk.

Szolgáltatás

Szólj hozzá