A legszebb tavaszi hagymás virágok

Végre itt a tavasz, ami azt jelenti, hogy a melegebb idő beálltával elkezdenek rügyezni a fák, megpattannak a bimbók és a kertek, mezők virágba borulnak. Ilyenkor szívesen vesz az ember szálas virág helyett kis virágzó, cserepes növényeket, melyek becsempészik a tavaszt otthonunkba.

A legbájosabb és legnépszerűbb kis virágok ilyenkor a hagymások, melyek akár külön, akár egymás mellé ültetve is megmelengetik szívünket élénk színeikkel, finom illatukkal és kedves látványukkal. Íme az öt legnépszerűbb hagymás dísznövény.

1. Tulipán

Az örök klasszikus, mindenki kedvence, mely a liliomfélék nemzetségébe tartozik. Az egyik legbájosabb virág, ami sok árnyalatban és formában örvendeztet meg minket szépségével, hiszen cirmos árnyalatú és cakkos szirmú válfajai is népszerűek, egyedül kéket nem találunk belőle

2. Nárcisz

Szépséges kis napsárga virágok az amaryllisfélék családjából, mely a nevét Narkisszosz mitológiai alakról kapta. Hazánkban védett virág. Rengeteg változata van, összesen 108 nárcisz faj és hibrid létezik. Halványabb, krémszínű fajtája is népszerű.

3. Muscari

Ez a kis törékeny kék virágocska magyarul a beszédes fürtös gyöngyike névre hallgat. Vékony száron hoz finom, rövid fürtös virágzatot. A muscari a természetben ritkán előforduló, igazi kék színű virágok egyike. Ez a növény a spárgafélék családjába és a csillagvirágformák alcsaládjába tartozik. Ha közel hajolunk kis gömbölyded virágaihoz, finom illatuk van.

4. Jácint

Ez a dús, buzogányfejű kis csoda az én személyes kedvencem. Egyrészt mert többféle színben is előfordul – fehér, lila és rózsaszín – másrészt mert annak ellenére, hogy hagymás virágocska, nem egyetlen kis törékeny virágot hoz, hanem egy egész nagy fejnyit, melyet füzérvirágzatnak nevezünk. És a fantasztikus illatáról még nem is beszéltem! A jácint a nedves talajt kedveli és ne jusson eszünkbe elfogyasztani hagymáját, mert mérgező.

5. Krókusz

Másnéven kerti sáfrány, ami a hangzatos nősziromfélék családjába tartozik és régebben fűszernövényként is termesztették. A sárga virágú krókuszt kerti dísznövényként használják, ennek nemesített fajtái a fehér is lila virágú sáfrány. Az én kedvencem a lila-fehér árnyalatú cirmos krókusz.

Cserepes virágbeültetés

A Bree világ nemcsak szálas virágkompozíciókban és rendezvény dekorációban jár élen. Kedvenceim közé tartoznak az egyedi kérésre készített kreatív növény- és virág beültetések. Jelentkezz és dobd fel otthonod, vagy irodád egy szép kaspóba komponált dísszel!

Szolgáltatás

Szólj hozzá