Légtisztító növények

Légtisztító növények, melyeket minden otthonba ajánlok. Hacsak nem egy erdőben élünk, lakásunk levegője biztosan tartalmaz számunkra ártalmas, szennyező összetevőket, melyek fáradtságot, fejfájást, allergiát és egyéb, még komolyabb betegségeket okozhatnak.

A NASA kutatói volt egy kétéves kutatás során megállapították, hogy növények meglepően jól semlegesítik a levegőben található szénmonoxidot, formaldehidet és benzolt. Íme, öt szépséges zöldnövény, mely nemcsak jó mutat, hanem tisztító erejével egészségünkre is rendkívül jó hatással van.

Filondendron – Több fajtája is népszerű szobanövény, hiszen mind buja, könnyen kezelhető és csodaszép. 20 fokos lakásban érzi magát a legjobban, nem kell túl sokat öntözni. A filodendron terjedelmes, selymes levelei relatív gyorsan nőnek és csak arra kell vigyázni, hogy közvetlen napfény ne érje, mert akkor megsárgulhat.

Páfrány –  Mindenki kedvenc erdei pajzsikája is igazi detox növény, a formaldehid ellen a leghatásosabb. Igénytelen, de egy kis spricceléssel kényeztethetjük. Jól elvan a hűvösben is és túl sok fényt sem kíván. Borzas formája remekül mutat a magasba lógatva is. Apró leveleit vásárlás előtt vizsgáljuk meg, mert hajlamos tetvesedésre.

Datolya pálma –  A virágosok csak Robeliniként, vagy Fónixpálmaként emlegetik és egészen biztosan találkoztunk már vele, ha nem saját otthonunkban, akkor vendégségben. A datolya pálma elegáns, hálás szobanövény, talán az egyetlen problémája, hogy túl nagyra nőhet. Különösen hatásos a xilol nevű kemikália semlegesítésére és akár évtizedekig lakásunk csodaszép dísze lehet.

Fikusz –  Az ártalmas füst elleni zöld csodafegyver kedveli a párát és nem ijed meg a kevés fénytől sem. Gyerekek és állatok ne kóstolgassák, mert enyhén mérgező, viszont megannyi pompás, keskeny levele remek szolgálatot tesz otthonunkban. Közvetlenül fűtőtest mellé ne állítsuk, mert a száraz levegő hatására elhullajthatja lombját.

Dracéna – Az köztudott, hogy a dracéna pálma minden fajtája szemet gyönyörködtető, de hogy a trikloetilén legmegbízhatóbb szűrője, azt már kevesen tudják. Ez a magas, pompázatos zöldnövény akkor sem hagy el minket, ha kicsit elhanyagoljuk. Erős, közvetlen napfénynek ne tegyük ki, de minél világosabb helyen van, annál zöldebben tündökölnek selymes levelei.

Szobanövények csodái

Kertészmérnökként a növények külön helyet foglalnak el a szívemben, a saját otthonom is tele van zöldebbnél zöldebb szépségekkel. Akár otthonod, vagy irodád szeretnéd barátságosabb tenni, a Bree virág rendelkezésendre áll jelentős növénydekorációs múltjával.

Szolgáltatás

Szólj hozzá