Mini kert terráriumban

A geometrikus alakzatok rendkívül népszerűek mostanában, legyen szó építészetről, divatról, tetoválásról vagy lakberendezésről.

Természetesen a virágkötészet sem maradhatott ki, hiszen mi is mindenben követjük a trendeket. Szerencsére nem a steelgrass – másnéven vasfű – megtörése és csokorba hajtogatása jött vissza (kb. 12 évvel ezelőtt még óriási divat volt, mindenkinek ezt kötöttük, aki vagány csokrot akart.) hanem a geometrikus formájú mini kertek, amiket csak imádni lehet!

Egy ilyen növény kompozíció egyszerre modern, letisztult és ellenállhatatlanul elegáns, egyszerűen nem lehet megunni. Újszerű, hogy az üvegen keresztül láthatjuk a virágföldet, amit eddig mindig eltakartunk. A föld előtt ajánlatos kavicsot tenni az üveg aljába, ez lesz az úgynevezett drén réteg, ami elvezeti a vizet. Természetesen bármilyen kisebb méretű növényt kérhetünk – vagy tehetünk bele magunk, ha van kedvünk saját kezűleg kertészkedni – de a pozsgások (szukkulensek) a legnépszerűbb választás.

A pozsgásoknak kevés víz kell, így nem kell félnünk, hogy terráriumunkat túlságosan eláztatjuk, vagy bepárásítjuk. A váza méretétől függően egy, két, vagy maximum három növénykére lesz szükségünk, vigyázzunk, hogy ne törjük le a húsos kis leveleket ültetéskor, mert elég sérülékenyek. A tillandsia és kisebb kaktuszok is csodásan mutatnak a mini kertben. Ha minden növény a helyére került, pár fehér kaviccsal teljessé tehetjük művet.

Egy komplett kertecske ékesítheti az asztalunkat, melyben a bájos pozsgás növények melegsége remekül ellensúlyozza az üveg hidegségét és a szögletes formák szigorúságát. Egy mini terrárium tele növényekkel egyszerre kert és dísztárgy, mellyel a természetet csempészhetjük otthonunkba. Akár magunknak vesszük vagy készítjük, akár valakinek, aki fontos számunkra, a siker biztosan nem marad el. Férfiaknak is bombajó ajándék!

Modern lakás dekoráció

A lakás akkor válik otthonná, ha jól érezzük benne magunkat. A növények bemelegítik a legkopárabb környezetet is és pozitív rezgéseikkel élhetőbbé varázsolják környezetüket. Keress fel, hogy együtt tervezhessük meg álmaid növény dekorációját – Bree virág

Szolgáltatás

Szólj hozzá