Mutatós recepciódíszek vágott virágból

Hányszor jártunk már olyan irodaházban, ahol nem volt virág, sőt, semmilyen dekoráció a recepción? Sajnos velem elég sokszor előfordul és ezen mindig csak a fejemet csóválom, hiszen virág nélkül egy ilyen modern enteriőr sivár és olykor egyenesen rideg benyomást kelt.

Véleményem szerint minden recepciós pultra illene virágdísz, ami – ha kicsi a büdzsé – lehet akár egy ízléses tartós dísz is, melyet évszakonként cserélünk. Ha valamivel nagyobb keretből lehet gazdálkodni, gondolkodhatunk havonta cserélt cserepes virágdekorációban, de természetesen a legideálisabb és legszebb megoldás a hetente megújuló vágott virágdekor.

Utóbbiak általában tartós virágokból készülnek, melyek akár egy héten, de minimum öt (munka)napon keresztül szépen mutatnak. Ezek a dekorációk lehetnek tűzőhabba komponált, vagy impozáns csokrok vázában. Az alábbi virágok hálás alkotóelemei egy szemgyönyörködtető recepciódísznek.

1. Kála

A kála az egyik nagy kedvenc, hiszen nemcsak tartós virág, hanem szép, hosszú szára miatt könnyű vele dolgozni és ez ilyenkor elengedhetetlen. Bármilyen stílusú enteriőrben remekül mutat, hiszen letisztult stílusú, elegáns virág, ami a paletta szinte minden színében fellelhető.

2. Orchidea

A csodálatos orchidea sokoldalúsága miatt a virágkötők egyik legjobb barátja. Rengeteg fajtája létezik, mi a Cymbidium, Dendrobium, Phalaenopsis és Vanda orchideát használjuk a leggyakrabban. A képen kétféle színű Vanda orchideából készült csokor szerepel, ami akár két héten keresztül is szép marad, annyira tartós virág.

3. Strelitzia

Egy egzotikus szépség, mely nálunk a beszédes papagájvirág néven ismert, bár az angolok paradicsommadár-virágnak hívják. Viszonylag vékony, mégis nagyon erős szára van, így tűzőhabba is remekül tűzhető. Élénk narancs és kék színével szinte vonzza a szemet és kirívóan gyönyörködtet.

4. Flamingó

A flamingóvirág, más néven Anthurium szintén egy olyan csoda, mely akár két hétig is szépen bírja csere nélkül. Erős, vékony szárának köszönhetően hálás vele dolgozni és virágja mérete alapján háromféle is kapható belőle. A mini-anthuriumok aranyosak, míg a nagy, tenyérnyi virágúak impozáns hatást keltenek.

5. Helikónia

Itthon Rákolló-virágnak nevezzük és a hasonlóság miatt sokan keverik a Strelitziával. A Helikónia hatalmasra is megnőhet, szinte karvastagságú szárral, de kecsesebb, sőt, lecsüngő fajtái is népszerűek. Természetesen ez az egzotikus szépség is rendkívül tartós, így sokáig gyönyörködhetünk benne.

Képek forrása: Pinterest

Vágott virágdekoráció

A leginspirálóbb dísz mindig a friss virág. Legyen lakás, üzlet, vagy egy irodaház recepciója, a változatos vágott virágkompozíció rendszeres, heti cserével mindig garantáltan megtérülő befektetés.

Szolgáltatás

Szólj hozzá