Napraforgó – Van Gogh virága

A virágok, illetve a természet szerelmeseként mindig csodálattal tölt el, ha napraforgó mezőt látok, amely magával ragadja az ember szemét, felpezsdíti a gondolatatit, sőt megindítja a lelkét is. Tányérvirágzatukkal mindig a nap fényét követik, és emiatt abszolút az optimizmus, a derűlátás szimbólumai. Egyszerű szépségük számtalan művészt megihletett már, ám nincs még egy olyan virág, amely annyira kötődne egyetlen művészemberhez, mint ahogyan a napraforgók Van Gogh-hoz. Ezek a sárgán izzó, tüzes virágok Vincent személyes jelképeivé lettek, és önarcképei mellett, a leghíresebb alkotásaivá váltak.

Van Gogh-ot lenyűgözte a természet, imádta megörökíteni annak káprázatos adottságait és varázslatosan szép kincseit, mesterien játszott a színekkel, a hangulatokkal és a csak rá jellemző ecsetvonásokkal. A napraforgók a holland festő egyik kedvenc témája volt, és két sorozat csendéletet is festett ezekről a virágokról. E gyönyörű festmények a világ legnagyobb múzeumainak a féltett kincsei (London, Amszterdam, Amerika, Japán, München).

A hányattatott sorsúművész rengeteg képet festett, ám – a sors kegyetlen fintora -, hogy életében csupán egyetlenegyet adott el, ma pedig néhány műve minden idők legdrágább festményei közé tartozik. Az alkotásait övező tiszteletet látva, irtó nehéz elhinni, hogy élete kudarcok sorozata volt. Egy bizonyos, hogy a ragyogó színekben játszó, meseszép napraforgók boldogságot szereztek ennek a rendkívüli talentumnak, mintahogyan ő is végtelenül nagy örömöt szerez festményeivel az embereknek.

Exkluzív dekoráció

A dekoráció és ezen belül a virágokból kreált dekoráció, ma már elengedhetetlen a nívós eseményekhez, az igényes rendezvényekhez. Amit kínálhatok: exkluzív dekoráció, lépést tartva a legújabb trendekkel, megbízóink igényeivel tökéletes összhangban!

Email

Szólj hozzá