Nők és virágok

Virágkötőként sokat tettem és teszek is azért, hogy a barátaimat, a családtagjaimat rászoktassam a virágadásra, a növények szeretetére, hiszen ez nem egy elavult, régimódi szokás, hanem egy kifejezetten értékes, tartalmat közvetítő gesztus, egy fennkölt hagyomány.

Egy kis titkomat is elárulom, az én favorit virágom a tulipán, amely amellett, hogy a magyarság egyik legősibb motívumai közé tartozik, a nőiesség és a szenvedély jelképe is.  Az emberiség életében mindig is jelen voltak a csodálatos virágok, a növények; hamar felfedeztük szépségüket, gyógyító erejüket, lenyűgözött bennünket az illatuk és igyekeztünk a közvetlen közelünkben tartani őket. Az ókori társadalmakban éppoly nagy tiszteletnek örvendtek, mint napjainkban, a legegyszerűbb és legismertebb példa erre Kleopátra, akinek kedvenc virága és illatszere is a rózsa volt.

Évezredek teltek el, Egyiptom királynője döbbenten szemlélné a Földünk, a civilizációnk elképesztő változásait, de egy dolog biztosan nem változott, minden emberről elmondható, hogy titokban vagy nyíltan vállalva vágyik arra, hogy örömet éljen át illetve nyújtson a másik ember számára. Érzelmi igényeink tehát aktívan jelen vannak a mindennapokban – ugyanannyira akár a múltban -, csak az egyre kevesebb idő és a napi élet rohanó rutinja elmossa a képzelőerő szép és igényes megnyilvánulásait.

A lemondott randik

A lefújt baráti összejövetelek, az elmaradt virág és elfeledett ajándék helyett, marad „a majd később bepótoljuk” üres ígérete, és ezek miatt épp a lényegi tartalom marad ki az életünkből, vagyis az igazi figyelem, az odaadó törődés. Nem kell azonban ennek így lennie, sokszor tényleg csak apró figyelmességek elegendőek ahhoz, hogy kapcsolatainkba egy kis romantikát, üde színt varázsoljunk. Sose feledkezünk meg arról sem, hogy a legszebb virágcsokor is akkor éri el az igazi katartikus hatást, ha néhány szívből jövő gondolatot is fűzünk hozzá.

Szóval kedves fiúk, férfiak, urak ne kérdőjelezzétek meg, hogy a modern nőnél is működik a virág varázsereje, ugyanúgy, ahogy például a tekintetek összefonódásának is megvan a magával ragadó misztikuma. Természetesen a hódításhoz ennél jóval több kell, de csodaszép gesztus és nem létezik olyan hölgy, aki ezt ne értékelné kellőképpen.

Hírességek virágok bűvöletében

Marilyn Monroe-t a végzet asszonyát, hódolói orchideával tudták elkápráztatni, amely a kifinomultság és az érett báj jelképe.

Madonna, a Pop-királynője különösen vonzódik a fehér rózsához, amely halk szépségével újra és újra elbűvöl mindenkit.

Scarlett Johansson, a tehetséges és gyönyörű színésznő a liliomtól és a kálától gyengül el a leginkább, mely utóbbi a termékenység szimbóluma, ezentúl pedig napjaink rendkívül trendi virágja is.

Innovatív ötleteink

A BREE virág – sokszínű és csodálatos illatokkal kísértő – szolgáltatásainak tárháza rendkívül gazdag. Személyre szabott innovatív ötleteinkkel, sok éves szakmai múlttal a hátunk mögött, megtervezzük és megalkotjuk az alkalomhoz leginkább illő, tökéletes és mindenkit elbűvölő élő látványdekorációt.

Email

Szólj hozzá