Őszi színek és illatok a kertben

A mérsékelt éghajlat értékes ajándéka, hogy a virágoskertek szépségét, nemcsak tavasszal és nyáron csodálhatjuk, hanem az év végi hónapokban is, mivel számos olyan növény van, amely ősszel is virágzik.

Tehát amikor a kertünket tervezzük, érdemes odafigyelnünk arra, hogy az minden évszakban bűvöljön el bennünket. Nem beszélve arról, hogy a hűvös és borús napokon, még inkább szükségünk van a színes növény-kavalkád pozitív hatásaira. Színezzük ki a kertünket! Annak érdekében, hogy igazán lebilincselő és hangulatos legyen az őszi kertünk, ismernünk kell néhány olyan dísznövényt, amely garantáltan színt visz a téli nyugalomra készülő kertünkbe.

Őszi növények toplista

Árvácska – A közhiedelemmel ellentétben kifejezetten hidegtűrő virágról van szó, amelynek a nagyvirágú, és a minifajtái is egyaránt pompás választások. Ezek a közkedvelt, végtelenül bájos virágok, még a napfényes téli napokon is virítani fognak. Az őszi árvácskák a nemesítéseknek köszönhetően szinte mindenféle színben megtalálhatóak. Továbbá nem árt tudni, hogy e tündéri növény beszerzésével, nemcsak a hideg hónapokat színesítjük meg, hanem egyúttal gondoskodunk a tavaszi kertünk első üde „foltjairól” is.

Csillagőszirózsa (Aster-amellus) – Ez a meseszép évelő virág az őszelő jellegzetes növénye, amely csak úgy ontja magából a sárga közepű, liláskék színű virágokat. Levelei sötétzöldek és lándzsás formájúak, magasságuk pedig nagyon eltérő lehet (30 cm-től egészen 1 méter 60 cm-ig). Az Asterek gyakorta kisebb bokrokat alkotnak és a jó vízáteresztő, humuszban gazdag kerti talajt preferálják. Egyszerű, kedves szépségükkel valóban sok örömöt tudnak szerezni a kertbarátoknak.

Krizantém – Az ősz jelképe kétségtelenül az őszi krizantém, amely már abszolút nemcsak a temetők jellegzetes virága, hanem a modern díszkerteket is meghódította. Sugaras, szabályos formájú virágai – a nemesítőknek köszönhetően -, ma már számtalan színben és formában pompázhatnak. Az ősz utolsó virágaként is aposztrofált növény, sötétzöld színű, tojásdad alakú levelekkel rendelkezik, és vágott virágként is sokáig tartós díszt jelent otthonunkban.

Dália – Ez az elegáns és szabályos formájú virágokkal büszkélkedő dísznövény, igazán nagy népszerűségnek örvend az egész világon, és persze korántsem véletlen ez; ugyanis csodálatosabbnál csodálatosabb színekben pompázik a nyári hónapoktól, egészen a fagyok beálltáig. Nem túl igényes növény, szereti a szélvédett, napos helyeket a kertben. A dáliák szépségének lehetetlen ellenállni, gyönyörűségük vonzza a tekintetet és busásan meghálálják a szeretetet.

A gondosan, kifinomult ízléssel megválasztott növényeket, dekoratív ültető edényekbe is elhelyezhetjük, ezáltal még elragadóbbá, különlegessebbé tehetjük a kertünket.

BREE virág

A BREE virág szolgáltatásainak tárháza rendkívül gazdag! A belső terek komplex dekorálásától elkezdve (vágott virágokkal vagy cserepes növényekkel), a beltéri vagy kültéri növényrendelésen illetve kerttervezésen át, egészen egy teljes rendezvény virágdekorációjának megkomponálásáig terjed.

Szolgáltatások

Szólj hozzá