Otthonunk ünnepi dekorációja

Gyerekkorom karácsonyaira úgy emlékszem vissza, hogy a szikrázóan ragyogó, ropogós hóban jártunk, a teljes kimerülésig szánkóztunk, észvesztően vártuk a kisebb csodákkal kecsegtető ünnepeket, és természetesen az ajándékokat is. Az ünnepvárás hangulatához feltétlenül hozzátartozik a dekoráció megálmodása, elkészítése, ezentúl pedig a fények, a színek, illetve a sajátságos illatok is, amelyekre felnőttként is örömmel emlékezünk vissza.

Tökéletes karácsonyi hangulat

A dekoráció az ünnep varázslatos légkörét hívatott megalapozni, sőt segít kiszakadni a hétköznapi gondrengetegből is. A karácsonyi dekoráció nem szabad, hogy kimerüljön a fenyőfa feldíszítésében, hiszen számtalan apró finom részlettel fokozhatjuk otthonunk – és ezzel együtt saját lelkünk – ünnepélyes hangulatba öltöztetését.

Néhány remek ötlettel, apró trükkel feldobhatjuk a nappalit, a konyhát, az előszobát, az ablakokat, az étkezőasztalt, sőt egy-egy bájos mütyürt, angyalkát, hóembert, manót elrejthetünk a konyha polcokon, de akár a fürdőszobában is. Jöhetnek még a szebbnél szebb mécsesek, a pokrócok, a díszpárnák, az ünnepi drapériák és persze a meseszép mikulásvirág sem maradhat ki az ünnepi ékek sorából. Lakásunk feldíszítésénél érdemes egy kicsit előre gondolkodni és figyelembe venni azt, hogy a Karácsonyfánkat milyen stílusban és milyen színösszeállításban képzeljük el.

Karácsonyi dekorötletek

Elképesztően trendi, ha egyszerű, természetes anyagokat és neutrális színeket használunk, ezzel csendes, meghitt harmóniát teremtünk otthonunkban. Arra figyeljünk mindenképpen, hogy a kiválasztott szín vagy motívum jelenjen meg több helyen is, például az ünnepi terítékben.  A játékos, bohókás megoldások, az elbűvölő vintage darabok, a retro hangulatot idéző dísztárgyak, mind-mind rendkívül eredeti és varázslatos hatást keltenek. A hétköznapi tárgyaink is ünnepi díszt kapnak akkor, ha karácsonyiszalagot kötünk rájuk (gyertyatartó, kaspó).

Az élénk színek, a sokféle árnyalatban pompázó díszek kavalkádja feledhetetlenül vidám atmoszférát teremtenek, és mindehhez a fenyő, a narancs, a fahéj, és a szegfűszeg illata meghittséget ébreszt a szívekben is. Kitehetünk karácsonyi könyveket a nappaliba, illetve egy szép tálba aprósüteményt, mézeskalácsot, mandarint is elhelyezhetünk. Lassan elkezdhetnek szólni a karácsonyi dalok, az ünnepi énekek; én évek óta rajongom (többek között) Michael Bublé:Christmas című albumáért.

Ünnepi hangulat

A tökéletes ünnepi hangulat az apró részleteken, a kicsiny finomságokon múlik: a gyertyák, a gömbök, a fenyőágak, a koszorúk, az ajtódíszek, a karácsonyi kopogtatók, mind ezt a nemes és magasztos célt szolgálják. A Bree virág pedig továbbra sem ismer lehetetlent, ezért a Mikulással együtt, fáradhatatlanul teljesíti a különleges kívánságokat.

Email

Szólj hozzá