Romantikus virágok és jelentésük

A szerelmet és gyengéd érzelmeket nem lehet szebben kifejezni, mint virággal. Ha meglepnénk kedvesünket és nincs ötletünk, vagy még nem ismerjük eléggé, mert még csak bimbózik a kapcsolat, a virág mindig tökéletes ajándék, hiszen mindenki szereti.

Ha nem tudod, mit küldj, íme öt csodaszép romantikus virág, amik segíthetnek dönteni.

1. Tulipán

Kezdjük az én személyes kedvencemmel. Annyira szeretem a tulipánt, hogy a menyasszonyi csokrom is egészen egyszerű, mégis csodálatos volt, mindössze harminc szál fehér tulipánból állt. Ez a virág remekül passzol a fiatal, vidám, laza személyiségű emberekhez. A tulipán az ajándékozottat a tavaszra emlékezteti és a szivárvány minden színében pompázik. A piros tulipán jelentése a szerelem, míg a fehér az ártatlanságot szimbolizálja, így népszerű bocsánatkéréshez is.

2. Rózsa

Mindenki kedvence, az örök klasszikus. A vörös rózsa magasan a legnépszerűbb virág, főleg ha szerelemről van szó. Sokféle színben kapható, gyakorlatilag nincs olyan árnyalat, amiben ne találnánk rózsát. Még egészen sötétvörös, szinte fekete is kapható Black Baccara néven. A vörös rózsa jelentése a lángoló, örökké tartó szerelem, de hát ezt mindenki tudja. Nemcsak első randin és Valentin napon remek választás, évfordulóra és eljegyzésre is tökéletes.

3. Liliom

Az egyik legnőiesebb virág. Szirmai erőteljesek és látványosak, ugyanakkor törékenyek, csakúgy, mint maguk a hölgyek. A liliom hosszú, vastag szárú virág, melynek impozáns feje mindenkit levesz a lábáról. Drámai és merész választás, mert nem minden hölgy szereti. A liliomot sokan a gazdagsággal és a sokasodással hozzák összefüggésbe, de a világos rózsaszín liliom minden fiatal hölgy szívét megdobogtatja. Ha kinyílt virággal vesszük, kérjük meg a virágost, hogy a porzót szedje le, mert így a virág tartósabb, illetve nem porozza össze ruhánkat.

4. Orchidea

Ez a virág gyönyörű, törékeny és egzotikus egyszerre. Kevesen tudják, hogy epifita, azaz fán lakó növény, ami a trópusi esőerdőkben rögzíti magát a fákhoz. Szálasan és cserepesen is elragadó ajándék. Legnépszerűbb fajtái a dendrobium, cymbidium és a főleg cserepes formában kapható phalaenopsis orchidea. Ez a virág már az 1800-as évek óta a luxust jelenti elsősorban, de napjainkban már a szerencsét, reményt és a szerelmet is szimbolizálja.

5. Boglárka

A boglárka, más néven Ranunculus az egyik legbájosabb tavaszi virág, mindenki szereti, így korra és stílusra való tekintet nélkül minden romantikus alkalomra tökéletes választás. A boglárka sokáig a művészet és irodalom szimbóluma volt, manapság főleg a gyengéd érzelmek kifejezését azonosítják ezzel a kedves kis virággal. Csakúgy, mint a tulipán, szinte minden színárnyalatban gyönyörködhetünk benne. Egy szép csokor boglárka annyit jelent: elvarázsoltál.

Képek forrása: Pinterest

Virágok és érzések

A virágok pompájában vidámság és élet lakozik, nincs olyan ember, aki ne szeretné őket. Bármelyik legyen is a kedvenced, tulipán, liliom, orchidea vagy rózsa, ha meglátod, a csokor látványa mosolyra fakaszt. A Bree virág ezekért a mosolyokért dolgozik.

Virágküldés

Szólj hozzá